Ringve Museum

Ringve Museum
Foto: Harald Oren/ Ringve Museum
Ringve Museum
Foto: Harald Oren/ Ringve Museum
Ringve Museum
Foto: Harald Oren/ Ringve Museum
Ringve Museum
Foto: Harald Oren/ Ringve Museum
Ringve Museum
Foto: Harald Oren/ Ringve Museum
Ringve Museum
Foto: Harald Oren/ Ringve Museum
Ringve Museum
Foto: Harald Oren/ Ringve Museum
Ringve Museum
Foto: Harald Oren/ Ringve Museum
Ringve Museum
Foto: Harald Oren/ Ringve Museum
Forrige Næste

Ringve Museum

Ringve Museum er Norges nationale museum for musik.

 Museet er indrettet i et historisk gårdsanlæg som ligger på en høj på Ladehalvøya nær Trondheim med udsigt over det omkringliggende kulturlandskab og Trondheimfjorden. De oprindelige bygninger, der alle enten er fredede eller bevaringsværdige, er opført 1740 til 1952.

Den nye tilbygning er udformet som en gylden boks, der klart adskiller sig fra resten af komplekset. Designet er bl.a. inspireret af musikinstrumenternes resonanskasser.

Bygningen er indrettet med mediebibliotek, møderum samt udstillingslokaler til midlertidige udstillinger. Derudover rummer bygningen et nyt ankomstområde til hele museet med reception, museumsbutik og cafe.

Derudover omfatter projektet restaurering og istandsættelse af de eksisterende bygninger; bl.a. er den gamle festsal blevet rehabiliteret og moderniseret.

Fokus har været på at skabe en god balance mellem nyt og gammelt samt sikre en god logistik og gode adgangsforhold for alle.

Museet er Norges første museum i passivhusstandard. Det er således udformet, så det har et meget lille varmetab. Dette er bl.a. opnået via effektiv ventilation, genbrug af varme fra el-apparater og mennesker samt en effektiv udnyttelse af solindfaldet. Dertil kommer en lufttæt klimaskal, med ekstra isolering samt vinduer og døre med lave U-værdier.

Kontaktperson

Gunnar
Gunnar Næss Teamleder Trondheim, Contract manager, Arkitekt
Kontor:
Trondheim
Mob:
+47 950 89 553
gn@linkarkitektur.no
Type: Tilbygning / ombygning Sted: Lade Alle 60 , Trondheim Opdragsgiver: Stiftelsen Ringve Museum Bruttoareal: 910 m2 Status: Påbegyndt 2010. Afsluttet 2013 Fagområder: Arkitektur Bæredygtighed: Passivhus